Multicracker Benelux en Smits Agro slaan de handen ineen.

Multicracker Benelux en Smits Agro gaan nauwer samenwerken en slaan de handen ineen. Vanaf heden behartigt Smits Agro de verkoop en service van de Agricrackers. Het bedrijf produceert Multi- en Agricrackers, dit zijn molens om voergrondstoffen te malen.

 „Steeds meer pluimveehouders in Nederland gaan op hun eigen bedrijf grondstoffen door het kernvoer mengen om kosten te besparen”, zegt John van Drunen van Smits Agro. „Met de Agricrackers kunnen pluimveehouders op bedrijfsniveau grondstoffen malen. De gewenste maalfijnheid en structuur heeft men dan zelf in de hand.”

„Het voordeel van de Agricrackers ten opzichte van bijvoorbeeld een pletter of hamermolen is dat de structuur en de scherpte van de voergrondstof behouden blijft. Hoewel we grondstoffen zeer fijn kunnen malen, wordt het geen stof. Zelfs de kleinste deeltjes blijven scherp”, beweert van Drunen. „De machines bewerkstelligen een zeer nauwkeurige maalfijnheid van 1 millimeter tot en met 6 millimeter.”

Het aanbieden van scherpe delen in het mengvoer is volgens van Drunen essentieel voor een goede darmgezondheid van zowel hennen als vleeskuikens. „Het maagstelsel prikkelen we het liefst zo snel mogelijk, want dan komen maagsappen eerder op gang. Dit zorgt voor een goede ontwikkeling en gezondheid.” Bovendien kunnen vleeskuikenhouders hun dieren al de eerste week tarwe verstrekken als ze deze laten malen in de Agricracker. Daarmee kunnen ze op voerkosten besparen, volgens van Drunen. 

Testopstelling 

Smits Agro, met vestigingen in Breda en Nijverdal, verkocht al jaren producten van Multicracker Benelux, maar gaat nu de verkoop en service van het bedrijf in de Benelux doen. „Multicracker Benelux is een machinebouwer en gaat zich concentreren op de doorontwikkeling van nieuwe producten en wij doen de verkoop en service van de Agricrackers (volens op boerderijschaal ). Zo doen we beide waar we goed in zijn”, legt van Drunen uit. 

Bij Agricracker is er een test opstelling aanwezig, waar geïnteresseerden een proef met een eigen product kunnen laten doen. Pluimveehouders die hier interesse in hebben kunnen contact opnemen met Smits Agro, bijvoorbeeld door te mailen naar info@smitsagro.nl. Op de website van Multicracker Benelux is meer informatie over hun producten te vinden.