Nieuw Smits Agro automatisch voersysteem voor geiten in Melkstallen

Nieuw Smits Agro automatisch voersysteem

voor geiten in Melkstallen

Smits Agro introduceert een nieuw Voersysteem voor de melkstal.

Smits Agro heeft een melkstal ingericht met een voerinstallatie waarbij er een vooraf gekozen hoeveelheid voer ( bijvoorbeeld 100 tot 300 gram ) automatisch verstrekt kan worden in de melkstal. De installatie doseert langzaam uit. Bij verstrekking van 100 gram ongeveer 5 seconden. De hoeveelheid is traploos regelbaar dmv frequentie regelaar en pot.meter voor fijn afstelling. Zowel de linkse als de rechtse zijde zijn onafhankelijk te regelen. Alle stands zijn naar keuze afsluitbaar. Bediening in de melkput middels drukknoppen in alle hoeken ( 4 stuks )  De besturing met Logo PLC besturing zit in een centrale kast buiten de melkstal.

Werking : Rapid Exit systeem gaat omhoog. Voerbakjes worden boven gevuld. Duurt ongeveer 5 seconde. Boven de doseervijzel die traploos regelbaar is zit een vulsysteem met kleine voorraad. Dit zijn transparante buizen zodat controle en zicht op het systeem maximaal is. Deze buffers worden afgevuld met onafhankelijke vijzels. Afslag op sensoren.

Een nauwkeurig systeem. Niet zo nauwkeurig als bijvoorbeeld een Pipefeeder systeem maar zeker een goed alternatief die met een veel lagere investering gepaard gaat. Voor een vergelijkbare oplossing met Pipefeeder systeem ( gebaseerd op deze stal 2x 36 stands ) zou de investering 3x zo duur zijn geweest. Tevens is er geen dure computer nodig maar eenvoudige PLC besturing.

Systeem kan uiteraard ook toegepast worden voor melkveebedrijven.

Indien gewenst kan het systeem ook gemaakt worden als een Drop-feeding systeem. Dit is nog nauwkeuriger. Uit doseertijd wordt dan verlengd door een langzaam draaiende motor en speciale spiraal.  Deze systemen worden veelal toegepast in zeugenstallen.

Meer informatie :     John van Drunen      jvd@smitsagro.nl